Här kommer recepten från nyår, som jag vet att några vill ha.
Snittar ca 20 st.
1,5 dl parmesanost färskriven
150 gram Philadelphia ost
5 skivor kavring
3 st fikon, färska
Blanda parmesanost och Philadelphia osten, skär varje kavring skiva i fyra bitar och spritsa eller bred på parmesan crèmen. Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen, klart! Super enkelt och gott 🙂
Räkröra
2 hårdkokta ägg
2 mogna avokadofrukter
4dl skalade räkor ( jag köpte färska)
3 msk majonäs
1 dl créme fraiche
1 tsk citronsaft
1/2 tsk paprikakrydda
1 krm salt
1 krm peppar
gräslök
Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor ( spara några till dekoration) avokado, ägg, majonnäs och créme fraiche och smaka av med citrinsaft och kryddor. Fyll de tomma skalen med röran och garnera med räkor och gräslök.
Efterrätt, glömde att ta kort.
125 g choklad 70%
2 msk florsocker
3 msk kaffe
1 st äggula
2 dl vispgrädde
200 g hallon
Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna. Vispa grädden lätt, blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden. Fördela bären i 4 portionskoppar, spara ca 1 dl till garnering. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylen i minst en timme. garnera med de sparade hallonen.
Njut!
Senaste kommentarer