Efter frukosten idag så började jag och Joeline att mysa in 2 advent med lite pepparkaksbak, men vi fick springa iväg till affären först och inhandla det vi behövde. Dock så hittade vi inga formar men det gick så bra i alla fall 🙂 Joeline älskar pepparkakor så det lyste lycka runt hela henne, så söt. Och degen var otroligt god tyckte hon för det blev inte många kakor som hon gjorde klart. hahahah…
När baket var klart tog vi och ritade lite innan det var dax för Joeline att sova en stund. Hon brukar alltid vila en stund runt 11 tiden för att orka med dagen. Men nu höll jag på att glömma berätta en sak, Joeline älskar sin potta! Så där vill hon sitta mest hela tiden och duktig är hon också, min stora tjej. Men en olycka har det blivit hahaha, här om dagen höll Thomas på att laga middag och Joeline ville sitta på pottan så självklart fick hon det. När Thomas sedan skulle gå till kylskåpet för att hämta något så ser han något på golvet, ta-dah en bajskorv hahaha! Så kan det gå 🙂
Medans Joeline nu sover så har jag förberett maten till ikväll det blir Pulled Pork, otroligt gott och lätt då man lägger allt i en gryta som sedan får stå i ca 5tim.
Här kommer receptet för den som vill ha och en bild innan jag slängde in den i ugnen.
1 kg |
3 tsk |
3 tsk |
nymald svartpeppar |
2 st |
1 st | ||
5 dl | ||
Till servering | ||
TillagningSupertrendigt, ljuvligt gott och löjligt enkelt är pulled pork. Ingen nyhet i USA men här har det den senaste tiden blivit väldigt populärt. Perfekt partymat.1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Gnid in köttet med salt, rökt paprikapulver och massor med nymald peppar. Lägg det i en gjutjärnsgryta som tål ugnsvärme. 3. Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor. Lägg det runt köttet och häll på barbecuesåsen. Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 5–6 timmar eller mer. Prova om köttet är färdigt genom att dra isär det med två gafflar. Är det färdigt ska det i princip falla sönder och vara lätt att dra isär. Om inte låter du det gå en eller två timmar till i ugnen. 4. När köttet är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med den goda såsen och löken. Justera kryddningen, ibland behövs mer salt beroende på hur söt barbecuesåsen är. 5. Servera på rostat portionsbröd och bjud på amerikanskt vis med grillad majskolv, eventuellt coleslaw och ljus öl. |
Så söt hon är, din lilla skrutta!! Och mysigt med pepparkaksbak!
Jag hade också planerat in det idag, men inget av barnen var ”på”, så nu har jag en hel massa deg men ingen som vill baka…. :-(. Får se om de ändrar sig nån annan dag.
Tack hälsar Joeline;)
Det var jätte mysigt med lite pepparkaksbak, men då vad tråkigt. Kanske att grabbarna har kommit till en ålder när det inte är så kul längre…
Hur blev det, smakade knäcken bra?